4images logo
c_tl c_t c_tr
c_l
Registered users
Username:
Password:

Log me on automatically next visit?


Random image

Koningin Beatrix - Maxima - Willem Alexander - Weert 020
Koningin Beatrix - Maxima - Willem Alexander - Weert 020

persfotobureau

NIEUW IN WEEK 40

(Hits: 11866)
Subcategories
FILM SMOORVERLIEFD CASTPRESENTATIE (23)
DESMOND TUTU ONTHULD BEELD MANDELA (39)
Vijf leden van de rechtse organisatie Voorpost zijn dinsdag in Den Haag aangehouden, omdat zij de onthulling van een standbeeld van Nelson Mandela verstoorden. Dat meldden de politie en een woordvoerder van Voorpost.


Twee leden van Voorpost klommen tijdens de onthulling van het beeld op een dak met een spandoek, terwijl twee andere leuzen riepen. De mannen protesteerden tegen het vermoorden van blanke boeren in Zuid-Afrika. De vijfde persoon die werd aangehouden was een woordvoerder van de extreem-rechtse organisatie.

Blanke boeren
Volgens Florence van der Kooi, een woordvoerder van Voorpost, roept een jongerenwoordvoerder van de Zuid-Afrikaanse politieke partij ANC op om blanke boeren te vermoorden. Het ANC is de partij van Nelson Mandela. Volgens de woordvoerster van de politie krijgen vier van de aangehouden mannen een procesverbaal, omdat zij baldadig waren en de orde verstoorden.

Het standbeeld, dat staat tussen het Omniversum en het Bel Air Hotel in de hofstad, werd onthuld door aartsbisschop in ruste Desmond Tutu.

ECHTPAAR ONTVOERD KINDEREN (6)
LEEUWARDEN, vrijdag

Het Friese echtpaar Jacob Dijkstra en Akkelien Brinkman, die ervan worden beschuldigd dat zij hun twee dochtertjes naar Spanje hebben ontvoerd, ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan een misdrijf.

Tot hun wanhoop hebben de Spaanse autoriteiten hun kinderen, drie en vijf jaar oud, sinds twee weken ondergebracht op een geheim adres bij een Spaans pleeggezin. „We weten dat Janna en Ankje volledig van slag zijn.”

Een woordvoerder van de Friese politie zei gisteren dat Brinkman haar kinderen in juni pal voor een uitspraak van de rechter over een onder toezichtstelling meenam naar Spanje. De kinderen zouden onvoldoende zorg van hun ouders krijgen. „Daarop heeft Jeugdzorg aangifte gedaan en is een aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Vervolgens raakte de vrouw in Spanje recent bij een aanrijding betrokken en is zij aangehouden. Zij is nu weer vrij en herenigd met haar kinderen. Binnenkort worden de drie overgevlogen naar Nederland en overgedragen aan de politie in Drachten. Ook de vader meldt zich bij ons en wordt dan aangehouden.”Found: 0 image(s) on 0 page(s). Displayed: image 0 to 0.

There are no images in this category.
Images per page: 

 

c_r
c_bl c_b c_br

RSS Feed: NIEUW IN WEEK 40 (New images)

Designed by free 4images template album hosting